Lotte Sieverink ~ innerlijke kracht & rust  
 

Mediteren

Heb je behoefte aan rust in je hoofd, ontspanning? Persoonlijke verdieping?
Dan is mediteren een aanrader! 
Misschien heb je een beeld van meditatie, misschien ook niet. 

Mediteren hoeft niet op een kussen, je kunt ook gebruik maken van een kruk of stoel. Soms gaan we liggen op een matje. In elke situatie kijken we naar houdingen die jij vol kunt houden. Het is de bedoeling dat de houding je niet afleidt, zodat je in de ontspanning komt en kunt blijven. 

De lessen zijn nooit hetzelfde, al is er wel een vaste structuur. 'Aankomen', een (korte) introductie op een thema, stilte, 'terugkomen' en de mogelijkheid voor het delen van je ervaringen. Na de les is er thee voor wie wil. Ik geef ook graag oefeningen voor ontspanning die je makkelijk gedurende een normale dag kunt doen, zodat je elementen uit de les eenvoudig kunt toepassen in het dagelijks leven. 

Verschillende meditatievormen komen aan bod: mediteren vanuit een thema, geleide visualisatie en inzichtmeditatie. In de lessen is er aandacht voor onze ademhaling en houding. Je zult in een lessenreeks vanzelf ontdekken wat (op dit moment) voor jou prettig is en wat voor jou werkt. 

Tweewekelijks is er een les in het Dorpshoes in Gelselaar. Individuele lessen (in je eigen huis) zijn ook mogelijk. Wil je op de hoogte worden gehouden of wil je meer informatie, laat het me weten via lotte@lottesieverink.nl. 

Onderzoeken hebben aangetoond dat mediteren allerlei positieve effecten heeft, niet alleen op het moment zelf, maar ook op de lange termijn. Behalve dat het goed is voor de geest, is het ook gezond voor je lichaam. Frequente beoefening draagt o.a. bij aan het herstel van het immuunsysteem. De effecten van stress kunnen door meditatie weer in balans worden gebracht. 

Ervaringen van deelnemers
Ik heb door de meditatie een stukje van mezelf teruggevonden. 
Een stukje waar ik veilig ben, waar niemand/niets kan komen, 
terwijl de wereld holt en alles van mij wil. Dank voor deze ervaring!

Ik vond het fijn en bijzonder. Diepgang en praktisch. Wat weet je
veel en wat een fijne afwisseling en respect voor iedereen!

Mijn ervaring met de meditatiecursus is heel positief. 
Lotte heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ze brengt echt rust.
Meditatie onder haar begeleiding is prettig. Je dringt echt door 
tot de kern.